Dope - poliittissävytteistä vaihtoehtometallia

Bändi nimeltä Dope tuli mun tietoisuuteen joskus kolmisen vuotta sitten, kun chicagolaisyhtyeen kappale Die Motherfucker Die pyöri kavereiden mediaplayereissa ja filu päätyi omallekin koneelle. Ihan tykkibiisi, mutta ei tullut sitten aluksi tutustuttua Dopen muuhun tuotantoon. Viime keväänä kuitenkin jostain syystä innostuin tsekkailemaan mitä kuuluukaan tälle bändille (mm. MySpacen kautta) ja lopulta se johti siihen, että pistin 2004 julkaistun American Apathy -levyn tilaukseen.

American Apathy on Dopen viides albumi. Ensimmäinen on julkaistu 1999 (Felons and Revolutionaries). Dopen tyylistä ei varmastikaan joka jantteri tykkää, mutta meikäläiseen uppoo. Biisit saa sopivan aggre-fiiliksen päälle.

Dopen veljesten, Edselin ja Simonin, yhtye keikkailee meidän eurooppalaisten harmiksi vain lähinnä Yhdysvalloissa. Joskus on kyllä päästävä kuulemaan Dope ihan livenä, tuntuu siltä, että vois olla kovakin juttu.

Suosikkibiisiä on vaikea nimetä, mutta ehkä se on Always-single, joka on julkaistu 2005. Muita erinomaisia tekeleitä on ainakin Survive, No Way Out ja Bitch. Nuo kolme löytyy American Apathysta. Saman levyn parhaimmistoa edustaa myös People Are People, Sex Machine, Let's Fuck, Bastard, I'm Back ja The Life. Vanhoista suosittelisin veisua nimeltä You Spin Me Round (2000) ja Now Or Never (2001).

American Apathy on myynnissä ainakin Swamp Music Storessa hintaan 18,95€ (linkki) ja Life-albumi mm. Levykauppa Äx:n valikoimassa.

Katso myös Dope MySpacessa, josta löytyy biisit Survive, No Way Out, Always ja Bitch. Tässä vielä extrana Always-biisi livemateriaalin kanssa:"Put a gun to your head and pull the fucking trigger."

Ei kommentteja: