Netti-tv, tulisit jo!

Samalla kun Viestintävirasto pyörtää nettitv:n lupakantaansa, hehkuttaa Bill Gates nettitv:n lopullista tulemista 5 vuoden sisällä.

"Viiden vuoden päästä monet nauravat sille, mitä meillä on tällä hetkellä teknisesti tekeillä." - Bill Gates, Microsoft.
"Jo muutaman kuukauden aikana saamme lisää kokemusta uudentyyppisistä, interaktiivisista mainoksista ja ihmisten suhtautumisesta niihin. Mainosalan pitää kehittää tehokkaita malleja, jotka toimivat sekä ilmoittajien että katsojien kannalta." - Chad Hurley, YouTube.
Olen henkilökohtaisesti odotellut netti-tv:n lopullista tuloa jo tovin. Jos Gatesiin on luottaminen, saan nauttia siitä vasta viiden vuoden kuluttua. YouTube -videopalvelun läpimurto tukee netti-tv:n onnistumista, se on vähentänyt nuoren sukupolven televisioon käyttämää aikaa. Enkä näe uusia mainostusratkaisuja esteenä netti-tv:lle, pikemminkin mahdollisena valttikorttina.

Skypen perustajien kehittämä nettitv-kokeilu Joost (kts. kuva) voipi osoittautua ensimmäiseksi todelliseksi nettitelevisioksi. Joostin ohjelmatarjonta on vielä niukkaa, mutta teknisesti sovellus on jo hyvällä mallilla.

1 kommentti:

Antti kirjoitti...

Sisällön hallinta ja käytettävyys ovat vielä vähän kökköjä. Vielä kun metatieton kanssa häslääminen sujuu enemmän ninjana kuin nyt, niin läpimurto on tosiasia. Silloin netti tuo jo lisäarvoa sanalle tv.

Aikaa tohon menee 2 vuotta.

10 vuoden päästä koko tietotekniikka on ihan eri asia. Network is the computer on silloin täyttä totta. Ihmisillä on vain päätelaitteita, jotka samalla tunnistavat jokaisen yksilöllisesti ja samalla toimivat globaalin neuroverkon osana.

Tai sit siihen menee 15 vuotta.