Vain kuppi kahvia, laajakaista ja Visa

Mulla on sellainen fiilis, ettei suomalaiset ole vielä oikein omaksuneet nettikaupan hardcore-käyttämistä. Nettiostosreissu on a.) nopeampi b.) edullisempi ja c.) vähemmän v-mäinen kokemus verrattuna normaaliin shoppailureissuun paikallisessa tavaratalohelvetissä. Ei kolikkopinoja rakentavien eläkeläisten aikaan saamaa jonoa, ei ostoskärryjä, ei kanniskelua, eikä väenpaljouden aiheuttamaa tukehtumisreaktiota. Vain kuppi kahvia, laajakaista ja Visa.

Voiko nettikauppaan luottaa? Yleisesti ottaen on yhtä suuri riski tulla huijatuksi ruokakaupassa kuin nettikaupassa. Kannattaa kuitenkin varmuuden vuoksi tarkistaa, että nettikaupalla on muutama asiallinen sertifikaatti plakkarissa. Tunnetut, isot nettikaupat ovat varmasti luotettavia (eBay, Amazon.com, CDON, NetAnttila). Jos silti tunnet itsesi huijatuksi, on aina valmiudessa ystävämme Hannu Karpo ja (the) kuluttaja-asiamies.

Ei muuta kun nettishoppaamaan, Suomi!

3 kommenttia:

Antti kirjoitti...

Ongelma on se, että jos mä haluan jotain, mä haluan sen yleensä heti. Nyt, tänään, tässä, ei huomenna.

Ville kirjoitti...

Helppoa. Ajattele jo tänään, mitä huomenna haluat.

Ville kirjoitti...

"Tilastokeskus arvioi suomalaisten tekemien verkko-ostosten arvoksi vuonna 2006 noin 2,5 miljardia euroa.

Taloustutkimuksen uusimman web & mobile tracking -tutkimuksen mukaan liki miljoona suomalaista teki menneenä syksynä verkko-ostoksia. Kukin näistä oli käyttänyt kuukauden aikana verkko-ostoksiin keskimäärin 205 euroa."

http://www.talouselama.fi/docview.do?f_id=1108173&s=r